Educar la mirada, la mà i el sentiment.


Quant mes sàpigues mirar fora
mes creixeràs per dins.
Mirar és la forma d'eixamplar
el nostre espai interior.
Eulalia Bosch

Joan Fernández Cursach

Irene Verdú Esparza

dimarts, 20 de juliol del 2010

TEXTOS PER A LA REFLEXIÓ



La contemplació d'obres d'art descriu un procés d'investigació i descobriment. Com més prompte s'acoste un a ells, millor. Nosaltres per aconseguir aquesta aproximació a l'Art proposem, a banda de l'obra en si, la lectura creativa de textos. Arribar a l'Art des d'uns textos i unes obres suposa reconèixer conceptes com descobrir, modelar el gust, despertar l'atenció, obrir camins al coneixement racional i a la sensibilitat.


L'obra d'art ha de ser no sols percebuda, sinó també penetrada, compresa i analitzada. Per això donem tanta importància a la lectura, anàlisi i comentari de textos relacionats amb l'art. Com es podrà veure, cada fitxa-activitat s'inicia amb un text.

Presentem un annex de textos tant d'artistes com d'especialistes i crítics d'art. La labor del docent és clau i fonamental a l'hora de comentar els textos. Som conscients que els textos que presentem no es poden posar en les mans dels xiquetes i xiquets. No és aquesta la seua finalitat.

En el fons el que volem és que es reflexione amb l'alumnat sobre el món de l'art: Què és l'art? Quina relació existeix entre l'art i la bellesa? De què distintes maneres es manifesta l'art? 
L'èxit pot corrompre? Per què només veiem, en general, art occidental? 
I les dones artistes? Quins materials empren? Quins sentiments expressen els colors?
Les xiquetes i xiquets segur continuaran plantejant més preguntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...